Öyle bir seyir defteri…

Kahve Tiryakisi Kurbağa

11 Ocak 2006 Çarşamba, 05:43 | Gezegen

Java programlarına karşı olan alerjimi Freemind belki biraz esnetmişti ama paramparça eden Azureus oldu. Arkasına JHylafax eklenince artık Java’dan kaçamayacağımı anlayarak tadını çıkarmaya >8-) çalışmaya başladım.

Azureus benzerlerini birkaç kere katlayan çok başarılı bir bittorrent istemcisi. Dosya indirme yöneticisi vari torrent’lerin önem sırasına dizilebilmesi, torrent başına ve genel alma/gönderme sınırlamaları, torrent içinden seçmece dosya indirebilme, bir dizine konan torrent dosyalarını otomatik kuyruğa ekleme, tracker‘a erişilemezken DHT devreye girmesi, indirmesi biten dosyaların paylaşılması için ayrıntılı ayarlar ve daha niceleri. Torrent yayınlamak için kendi gömülü tracker’ı bile var. Eklentilere girince ise işin sonu yok : RSS‘ten tanımlı kelimeleri yakalayınca otomatik indirmeye başla, biten torrent’leri e-posta ile haber ver, saatine göre tarife, … Bilgi dolu wiki‘si de cabası.

Java olmasının yanı sıra Azureus’un benim için en büyük eksisi bir sunucu olarak arka planda çalışmaması idi. Bittorrent’in de aslında bir servis olduğunu ve o şekilde çalışması gerektiğini düşündüğümden uzun süre benzer istemci/sunucular aradım. BTQueue ile çok yaklaşmama karşın zaman içinde yetersiz gelişimi onu da kullanmamı engellemişti. Sonunda pes etmiştim.

Bugün uzaktan Azureus’a erişmem gerekince konsol arayüzünü kurcaladım. İlk göz attığımdan beri epey gelişmişti, kolayca istediğim işlemleri yapabildim. CVS’ten log4j ve commons-cli jar‘larını indirip Azureus dizinine attıktan sonra,

java -jar Azureus2.jar –ui=console

komutunu vermek yeterli oluyor. Konsol işinden hoşlanınca tabii onu arka planda çalışır, en azından açılış betiklerinden otomatik çalışır hale getirme denemelerine giriştim. Baştan beri hayalim olan istemci/sunucu mimarisinde olamadı tam ama telnet arayüzü ile birleştirince yakın sonuçlar elde edilebiliyor.

java -jar Azureus2.jar –ui=console >/dev/null 2>&1

Tabii böyle kirli bir çözüm yerine Screen kullanmak da bir yöntem. Ben günlük kullanımda oldum olası uyuşamamışımdır kendisiyle.

  1. “Kahve Tiryakisi Kurbağa” İçin Yapılan 3 Yorum

  2. eki 11 Ocak 2006 Çarşamba günü dedi ki :

    Yaw Dorukcuum, allahin guzelim GUI’sini de konsol yapmasaydin yaw… Hayir ise yaramiycaandan diil, ama “sit” “mit” biseyler diyo sonra caalar :-)

    Onu bunu birak ta, ben burdan torrent ekleyebiliyo muyum onu soole sen bana : malum ben zavalli bir limitli kullaniciyim, anca FCH’a ssh cekebiliyom :)

  3. dfisek 12 Ocak 2006 Perşembe günü dedi ki :

    Tabii, torrent dosyasını /home/download/torrents/queue dizininin içine atman yeterli.

    Benimkilerden sıra gelir mi, orasını bilemem tabii ;-)

  4. caglar10ur 12 Ocak 2006 Perşembe günü dedi ki :

    her kim ki çok çekip az paylaşır, o yanacaktır p2p ağlarda.

    Torrent Suresi No:69 Bankai Maşta

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.