Öyle bir seyir defteri…

Palamutbükü’nün Tabanvay Keşfi 2011/4

17 Eylül 2011 Cumartesi, 21:47 | Gezi

Pazartesi sabah 6:05’te başladım yürümeye. Bu kez amacım Yaka Köyü tarafına gitmek ve o taraftaki karayolunu yürüyerek, olası ara yolları işaretlemekti.

Sahilden yürürken Ceylan Motel ile Datçam Bal Pazarı arasındaki 148 numaralı sapaktan içeri girdim. İlk sapaktan (59) sağa döndüm. İkinci sapaktan (60) ise sola… (sağa dönseydim Palamutbükü-Ovabükü yoluna çıkıyordum)

Böylece tüm sabah boyunca yürümeyi planladığım karayoluna çıkmış oldum. Yokuş yukarı yürürken önümde dolunay, arkamda ise doğmaya çalışan güneşin ışıklarından oluşan kıpkırmızı bir ufuk vardı. Kumyeri Mahallesi olarak adlandırılan yerleşim yerini geçene kadar 61-74 arası dönüşleri işaretledim. Bazıları tahminime göre tepelere doğru giderken, bazıları köy içi yollardı. Çeşmeden (73) geçerken, aparttan çıkalı 35 dakika olmuştu.

Yoluma devam ettiğimde kurumuş bir dere yatağından (75) geçtim. Dere yatağından içeri dalmamak için kendimi zor tuttum. Cumalı tarafının aksine, tüm yol ayrım cenneti gidiydi. 76 ve 79’da iki yöne de giden patikalar işaretledikten sonra Yaka Köyü’ne vardım. Knidos’a, Datça’ya ve bir toprak patika olarak yukarı doğru giden bir yol ayrımına (80) geldim. Datça yönüne devam ederek ayrım işaretlemeye devam ettim. Not etmeye değer olanlar 81 bir taşlık yol, 88 “Sindi Köyü”ne giden bir ayrımdı.

7:46’da Zeytincik’e vardım. Girişinde (102) durup, 180 derece döndüm — artık dönüş yolculuğuna başlamam gerekiyordu, daha fazla ilerlersem dönüşte güneş beni iyice kızartacaktı asfaltta.

Dönüş sırasında kaçırdığım bazı ayrımları da yakaladım — 96-97 arasına girebilecek 103 dönüşü ve 93-94 arasına girebilecek 104 dönüşü.

Taa Datça’ya kadar yürümek nasıl olurdu diye düşünmeden edemedim…

* * *

Not: Numaralara uygun bir halde koordinatları GPX biçeminde indirebilirsiniz. GPX okuyan bir uygulamanız yoksa dert etmeyin, herhangi bir metin düzenleyicisi ile açsanız da okunur bir halde.

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.