Öyle bir seyir defteri…

Aras : Teknolojide öncü

06 Temmuz 2006 Perşembe, 12:03 | Memat

Bakınız Aras Kargo web sitesinde ne demiş : “Bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeleri taşımacılık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda dönüştüren ve teknolojiye öncülük eden Aras Cargo’nun online hizmetleri, Aras Cargo ile iletişim kurmaktan prosedür bilgilerine, gönderi takibinden e-siparişe kadar geniş imkanlar sağlıyor.”

Şimdi gönderimizi nasıl takip ediyoruz, “Kargom Nerede” bağlantısına tıklayarak saat 11:49 itibarıyla bakıyoruz :

İnsanın “hadi ya” diyesi geliyor. Teknoloji öncüsünden gelen bilgiler zaten kargo fişinin üzerinde yazan bilgiler. Kargo hareketlerinin altı boş. Kargonun hangi saatte nereden yüklendiği, hangi dağıtım merkezlerinden kaçta geçtiğinin, hatta şu anda nerede olduğunun bilgisi yok.

İnternet sayfasından şubenin telefonunu alıp şubeyi aradım, bir ev telefonu çıktı, zavallı bir kadıncağız yanlış veriyorlar bu numarayı dedi. İkinci bir telefon vardı onu aradım, öyle ulaştım şubeye. Ulaştım ulaşmasına ama her zamanki öykü ile karşılaştım. “Kargo bize geldi ama biz teslim etmiyoruz o adrese, Ostim’deki Kardelen Şubesi bakıyor, oraya yönlendirdik” kargoyu. Evet, biliyos. Zaten kargoda Batıkent Şubesi’ne gidiyor yazısını gördüğüm anda yandık demiştim. Aras Kargo ile her kargo gelişinde aynısı oluyor çünkü. Hatta bir seferinde Atisan Şubesi’ne gitmişti, oradan Batıkent Şubesi, sonra tekrar Kardelen Şubesi’ne gitmişti kargo. Hangi şube nerelere teslimat yapıyor bunun bilgisi yok mu kargoyu şubelerde? Hani hata elbette olur ama her seferinde mi olur?

  1. “Aras : Teknolojide öncü” İçin Yapılan 2 Yorum

  2. kaan 08 Temmuz 2006 Cumartesi günü dedi ki :

    Aslında ben bir kargo şirketinden teknolojinin biraz daha farklı yönlerde olmasını isterim.

    Madem bu kadar büyük şirketsin; şu kargolara biraz daha nazik davranmayı öğret elemanlarına. ;)

  3. arda çetin 09 Temmuz 2006 Pazar günü dedi ki :

    Aras Kargo’dan ben de şikayetçiyim hakim bey.
    Çarşamba gecesi hepsiburada’dan aldığım modemimi internetten takip numarasıyla nerede olduğunu öğrenmek istiyorum ama arascargo.com’da hala böyle bi kayıt yok hatası veriyor.

    Sipariş var, veritabanı var, ee ne duruyorsun? Data yapsana, data yapsana.. (Türkü tadında söylenecek..)

Bir Yorum Yazın

You are logged in as . To logout, click here.